Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/hhstechniek.nl/public_html/wp-content/themes/masterstudy/inc/redux-framework/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5e Health Innovation Challenge: Verwonder u slechts! - hhstechniek

Nieuwsberichten

5e Health Innovation Challenge: Verwonder u slechts!

Afgelopen weekend was het alweer de 5e keer, een lustrum dus! De energie en verwondering bij de studenten, coaches en bezoekers is geweldig, eigenlijk niet te beschrijven en voel je vooral als je er bent.

Als je een van de andere jaren aanwezig bent geweest, heb je daar vast iets van meegekregen. Studenten die mee hebben gedaan zijn soms zelfs verbaasd dat ze het volhouden. Tussentijds gevoelde frustraties zijn vergeten, er is aan het eind vooral een gevoel van voldoening en trots over hun eindresultaat en verwondering dat ze daartoe in staat waren.

Hier en daar wordt er in de nacht en ochtend een vergelijking gemaakt met het normale ritme in het onderwijs en proberen we met elkaar te snappen waarom we nu allemaal zo gemotiveerd zijn. Het is niet alleen het wedstrijdelement constateren we, het is ook de focus, de 24-uur, het willen slagen, de sfeer en iets dat we niet kunnen benoemen, maar wat vooral aanstekelijk werkt. Maar laten we realistisch blijven, zo’n 24-uurs piek kunnen we niet al te vaak hebben. En zonder pieken geen dalen en een stabiele lijn is tussendoor voor de rust soms ook fijn. Hier zal niet elke wetenschapper het mee eens zijn en de euforie over een uitslaande grafiek ergens zaterdagochtend na een nacht hard werken en experimenteren, snap ik ook.

We hebben er dit jaar een feestelijk tintje aan gegeven en het gecombineerd met het in gebruik nemen van onze nieuwe Betafactory werkplaats in Delft. Eigenlijk hebben we dat een beetje gehackt om onze naam eer aan te doen. Na onze try-out komt er vast nog een formele in gebruik name.

De challenges die we dit jaar hebben aangepakt, waarin studenten werden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken:

  • Seniors unlimited: Hoe bereiken we eenzame ouderen?
  • Het Reinier de Graaf ziekenhuis: Hoe beperken we valincidenten veroorzaakt door rondslingerende loopkrukken rond een ziekenhuisbed?
  • FNV Metaal: Hoe kunnen we zo goedkoop en laagdrempelig mogelijk ongezonde en zelfs levensgevaarlijke werkomstandigheden bij het slopen van grote schepen beperken?

Deze 5e keer wil ik afsluiten met een dankwoord aan een ieder die op een of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan dit bijzondere evenement. Een enkeling is zelfs bepalend geweest in de start en de voortgang. Ik noem graag de namen van mensen die terugkerend een rol hebben gespeeld Mar, Eddo, Eelco, Victor, Yorin, Wouter, Marcel, Ferrie, Benjamin, Peter en Maltie.

Op school Jeroen, Nico, Sander, Nellie, Paul, David, Frederik, Jochem, Astrid, Veerle, Floris, Karin en Sabine. En alle collega’s die meegekeken en meegeleefd hebben op afstand of soms ter plekke.

De lectoren dank ik voor hun aanwezigheid en inbreng voorgaande jaren, er zijn verschillende relaties en opdrachten uit voortgekomen. Onderhoud de relaties goed. Het College van Bestuur bedankt voor de specifieke aandacht en aanmoediging.

Studenten hebben een cruciale rol gespeeld als deelnemer, als persoonlijke promotor en ook in de organisatie. We zijn begonnen met Wilbert (nu werkzaam bij Philips Medical) die tijdens zijn stage in San Francisco zijn ervaring in hackathons met ons heeft gedeeld. Nu zijn dat er steeds meer geworden. Studenten en oud-studenten die meerdere keren een bijdrage hebben geleverd en nog steeds enthousiast zijn: Bart, Olivier, Rogier, David, Larissa, Eric, Bob, Paula, Jordi en Luca wil ik hierbij bij naam noemen, mijn dank is groot.