Health Innovation Challenge

Wil jij graag de nieuwe zorginnovaties van morgen bedenken? Mensen helpen door techniek te implementeren in hun dagelijks leven? Doe dan mee met de Health Innovation Challenge 2020 en maak kans op deelname aan de European Innovation Academy in Cascais, Portugal! 

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart gaan we voor de vijfde keer aan de slag om in 24 uur een slimme innovatie voor gezondheid en/of zorg te bedenken. In teams bestaande uit 4 personen ga je naar aanleiding van een aantal voorgelegde challenges aan de slag. Je krijgt dan 24 uur de tijd om van een idee tot een technische innovatie te komen. Van probleem tot product in 24 uur! Naast begeleiding door coaches vanuit onderwijs en bedrijfsleven worden er diverse workshops gegeven. De eindresultaten en de manier van werken worden beoordeeld door een jury op o.a. haalbaarheid en innovatiegraad. 

De Health Innovation Challenge zal duren van vrijdag 6 maart 18:00 tot zaterdag 7 maart 18:00 uur en vindt plaats in de Betafactory werkplaats in Delft. In de komende weken zal steeds meer bekend worden gemaakt over het evenement. Zo zullen we de experts en de jury van tevoren op deze pagina bekend maken. Je kunt hier ook meer informatie vinden in de  FAQ

Wie Wanneer Waar

Wie?
Ben jij innovatief, ben je goed in het bedenken van oplossingen voor complexe problemen en hou je wel van een uitdaging? Doe dan mee aan de Health Innovation Challenge 2020! In 24 uur werken we een probleem rondom gezondheid en zorg uit tot een product. Dit doen we aan de hand van challenges, waar je met een team aan mag werken. We gaan werken in teams van 4 personen, maar je kunt je ook aanmelden als individu of een kleiner team. Aan het begin van de avond zullen we de teams compleet maken. We waarderen het als je je inschrijft met een team bestaande uit studenten van verschillende opleidingen, maar het is geen verplichting. Samen ga je in deze 24 uur aan de slag en daarmee maken jullie kans om geselecteerd te worden voor de European Innovation Academy in Cascais. De enige vereiste is dat je minimaal 18 jaar bent. (Momenteel maken alleen studenten van De Haagse Hogeschool kans op de deelname aan de EIA, de reis naar Cascais en je verblijf moet je zelf betalen) 

Wanneer?
6 en 7 maart 2020   

Waar?
Betafactory werkplaats
Rotterdamseweg 137
2628 AL Delft

LET OP! Ingang achterdeur Leeghwaterstraat!

 

Prijzen

Studenten van De Haagse Hogeschool maken met hun deelname kans op deelname aan de European Innovation Academy in Cascais, Portugal van 12 juli – 31 juli 2020 ter waarde van €1899! We vergeven 4 plekken aan het team dat eerste wordt! Meer informatie over dit programma is te vinden op: http://inacademy.eu/portugal/ 

(De reis en het verblijf zijn niet inbegrepen in de prijs. Je zult deze zelf moeten regelen en betalen.) 

Tweede prijs: Fitbit Inspire
Derde prijs: JBL GO 2

Inschrijven

Wil je meedoen?  Je kunt je aanmelden als individu of als team. Vermeld hierbij je naam, email, telefoonnummer, leeftijd en opleiding. Vermeld als je een team aanmeldt ook alle gegevens van je teamleden! Een team mag bestaan uit maximaal 4 personen. Enige eis is dat je minimaal 18 jaar bent. 

Wil je meedoen? Inschrijven is mogelijk t/m 1 maart 2020.
Klik hier om je in te schrijven.

Programma

Vrijdag 6 maart
18:00 Inloop en pizza

18:30 Opening en uitleg
19:00 Probleempresentaties
19:30 Brainstormsessie en teamvorming
20:00 Start Challenge
24:00 Coaching: creativiteit en probleemoplossingsmethoden (Paul Souren)

Zaterdag 7 maart
07.00 Ontbijt

10:00 Coaching Business model canvas (Peter Mikhail, Benjamin Schriel, Jochem Vreeke)
12:00 Proef pitches (Peter Mikhail, Benjamin Schriel, Jochem Vreeke)
15:00 Inloop juryleden (Eddo Velders, Paula Wabeke, David Teng, vacant)
16:00 Stop Challenge
16:10 Pitches
17:30 Jury beraad

17:45 Bekendmaking winnaars
18:00 Einde Health Innovation Challenge

Jury

FAQ

In de Frequently Asked Questions (FAQ) proberen we te voorzien in informatie en antwoord te geven op een aantal van jullie vragen:

 • Wie kan er mee doen?
  Iedereen die een opleiding aan De Haagse Hogeschool volgt en ouder dan 18 jaar is.
 • Hoe groot mag mijn team zijn?
  We gaan werken in teams van 4 personen, maar je kunt je ook aanmelden als individu of met een kleiner team. Aan het begin van de avond zullen we de teams compleet maken.
 • Wat moet ik meenemen?
  Alle deelnemers moeten een geldig ID meenemen voor administratie en het uitlenen van hardware. Natuurlijk breng je je eigen laptop mee, en overige hardware dat niet door ons verzorgd wordt en waar je wel graag mee wilt werken.
 • Hoeveel kost het?
  GRATIS! Het event, het eten en alles er omheen is GRATIS!
 • Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
  Aanmelden voor 21 februari 2020 via het aanmeldformulier. Vermeld als je een team aanmeldt ook alle gegevens van je teamleden! Klik hier om je in te schrijven.
 • Wil je meer informatie?
  Wil je meer informatie, dan kan je contact opnemen met Mirjam Zijderveld, via m.j.w.zijderveld@hhs.nl.

De Health Innovation Challenge 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door: