Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/hhstechniek.nl/public_html/wp-content/themes/masterstudy/inc/redux-framework/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Lectoraat Energy in Transition - hhstechniek

Lectoraat Energy in Transition

Ongeveer een derde van onze nationale energieconsumptie verbruiken we in gebouwen voor verwarming, koeling, verlichting en elektrische apparatuur. Maar ondanks alle slimheid, innovatie en creativiteit, is het gasverbruik van woningen die zijn gebouwd in 2010 niet lager dan van woningen gebouwd in 1995. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat duurzaamheid meer dan een kreet wordt? En hoe wordt onze hele energieketen werkelijk duurzaam?

Het lectoraat Energy in Transition ontwikkelt kennis op het gebied van het verduurzamen van de energieketen in de gebouwde omgeving. Daarbij richt het lectoraat zich op systeemmodellering en -simulatie voor energie- en binnenklimaatsystemen. Er worden modellen ontwikkeld, getest en geoptimaliseerd voor de praktijk en het onderwijs. Die richten zich allemaal op (glastuin-) gebouwen. En op energie voorzieningvraagstukken rondom de gebouwde omgeving.

Sander Mertens

Over de lector:

dr.ir.ing. Sander Mertens

Sander Mertens begon zijn studie aan de Technische Hogeschool van Haarlem, studierichting Werktuigbouwkunde, waarna hij zich wilde verdiepen en koos voor een studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Na een tijdje gewerkt te hebben in het bedrijfsleven is hij teruggekeerd naar de TU Delft om te promoveren bij Lucht en Ruimtevaart op windenergie in de gebouwde omgeving. Tijdens zijn promotietraject heeft hij de afdeling windenergie/bouwfysica opgezet bij het ingenieursbureau DHV. Daarna heeft hij Ingreenious opgericht om Internationaal advieswerk te doen en werkte hij onder andere 9 jaar in zijn eigen bedrijf Windchallenge aan projecten in de windenergie. In augustus 2018 werd hij benoemd tot lector “ Energy in Transition”

Secretariaat:
Astrid Jansen
A.P.Jansen@hhs.nl
015 – 260 6381

Contact:
S.Mertens@hhs.nl

Bekijk ook de andere TIS lectoraten: