Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/hhstechniek.nl/public_html/wp-content/themes/masterstudy/inc/redux-framework/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Lectoraat Technology for Health - hhstechniek

Lectoraat Technology for Health

Een lang en gezond leven is wat we elkaar het liefst toewensen. En dankzij meer geneeskundige kennis en een hogere stand van de medische techniek blijft de gemiddelde levensverwachting stijgen. Toch leiden al die technologische mogelijkheden niet automatisch tot een betere kwaliteit van leven. Een sterke sociale cohesie is net zo belangrijk. Technologie moet in dienst staan van de patiënt en intermenselijk contact bevorderen. Of het nu gaat om zorgrobots, 3D-printing, domotica of andere hulpmiddelen.

Het lectoraat Technologie for Health ontwikkelt nieuwe technologie voor toepassing in de medische en gezondheidssector.

Over de lector:

dr. Erwin de Vlugt

Erwin de Vlugt studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft, waar hij vervolgens twaalf jaar werkte als onderzoeker en docent biomechanica en biorobotica. Verder was hij onder meer werkzaam op de afdeling revalidatiegeneeskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum. De Vlugt is gepromoveerd op het gebied van mens-machine-interactie en onderzocht de rol van propriocepsis (menselijke bewegingssensoren) tijdens verschillende bewegingstaken. Vanuit zijn passie voor robotica en de gelijkenis met het menselijke bewegingsapparaat ontwikkelt hij apparaten en producten vanuit het perspectief van de mens-machine-interactie. Vanaf september 2015 is hij lector Technology for Health aan De Haagse Hogeschool.

Secretariaat:
Yolanda Noordam
y.h.noordam-vellekoop@hhs.nl
06-48072044

Contact:
E.devlugt@hhs.nl
06-27379154

Bekijk ook de andere TIS lectoraten: